
Царевицата е зърнена култура и зеленчук, богат източник на въглехидрати, фибри, витамини и минерали....
Приемът на сок от кисело зеле в разумни количества е полезен за здравето, повлиява добре храносмилан...
Полезни или вредни са ядките на кайсията
Халапеньо са сорт пикантни люти чушки. Те са малки, зелени или червени на цвят и умерено люти. Те са...
Плодовете на черницата има много ползи за здравето - грижат се за черния дроб, подобряват нивата на ...
Маслините са не само вкусни, но и много полезни. За състава, здравните ползи и противопоказанията им...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.