Групи храни и ястия

ХРАНИ И ЯСТИЯ НА АКЦЕНТ

АКТУАЛНИ ХРАНИ И ЯСТИЯ

ВСИЧКИ ХРАНИ И ЯСТИЯ

Различните храни и ястия на framar.bg

Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.

  • Азиатската кухня е една от най-богатите и разнообразни в света. Тя обхваща много региони, като Източна Азия, Югоизточна Азия, Южна Азия, Централна Азия и Близкия изток. Азиатската кухня се характеризира с използването на много подправки, зеленчуци, ориз, паста, месо, риба, морски дарове, соеви продукти, тофу, яйца и млечни продукти.
  • Европейската кухня е също много разнообразна и включва много региони, като Западна Европа, Северна Европа, Южна Европа и Източна Европа. Европейската кухня се характеризира с използването на много хляб, паста, картофи, сирена, месо, риба, зеленчуци, плодове и сладкиши.
  • Африканската кухня е една от най-древните и автентични в света. Тя обхваща много региони, като Северна Африка, Западна Африка, Централна Африка, Източна Африка и Южна Африка. Африканската кухня се характеризира с използването на много зърнени храни, бобови храни, коренища, банани, месо, риба и подправки.
  • Американската кухня е трудно да се определи като една, тъй като тя обхваща много различни стилове, региони и етнически групи. Някои от най-общите черти на американската кухня са използването на голямо количество месо, особено говеждо, свинско и пилешко, изобилието на сладкиши, печива и торти, както и обичаят да се консумират бързо хранене, сандвичи и закуски. Американската кухня е известна също така със своите фюжън елементи, които комбинират влияния от различни култури, като например мексиканската, италианската, китайската, индийската и др. 
  • Австралийската кухня е също така много разнообразна и отразява мултикултурния характер на страната. Тя е под влияние на британската, азиатската, средиземноморската и индигенната кухня. Австралийците обичат да ядат свежа риба и морски дарове, пилешко месо, ягнешко месо и говеждо месо. Те също така консумират много плодове и зеленчуци, зърнени храни и млечни продукти.
© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook