Начало Хранене Групи храни и ястия Яйца Белтък на прах

Белтък на прах

Белтък на прах - изображение

Белтъкът на прах съдържа висок процент протеин и е почти 100% е усвоим. Представлява пастьоризиран яйчен протеин без съдържание на захар, подходящ за хора, които имат непоносимост към лактоза. Заедно със суроватъчния протеин, този продукт е предпочитана хранителна добавка за спортисти и културисти, защото се усвоява, практически, изцяло.

Сухият яйчен белтък притежава множество полезни свойства. Той предпазва и укрепва сърдечно–съдовата система, притежава способността да понижава нивото на холестерол и да увеличава липопротеина с висока плътност (полезен холестерол). Състои се от аминокиселини с най-балансиран състав, затова е продукт с висока биологична стойност.

Яйчният албумин може да задържа захарта и това го прави подходящ за употреба в кулинарията и сладкарството (за направата на различни кремове, суфлета и др.).

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ ПРИ 100ГР.

Вода12.1 мл.
Белтък73.3 гр.
Мазнини1.8 гр.
Въглехидрати7.0 гр.
Калории336 кал.

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСъставкиНовиниФизиологияЛюбопитноДиетиИзследванияБотаникаСпортХрани и ястияСнимкиЛайфстайлВидеоХранене при...АнкетиАлт. медицина