Дивата слива е подобна на градинската. Различните й видове се различават по форма, цвят и вкус (ти с...
В агнешкото сърце се съдържат следните: - витамини: B1 (тиамин): 0.3 мг (10-20 %), B12 (кобаламини):...
Захарта е вредна, това е известно. Прекомерната й употреба води до появата на кариес, диабет и наруш...
Говеждото сърце се състои от мускули с тънки влакна, цветът е тъмночервен, а консистенцията е еласти...
Агнешките бъбреци са богати на витамин B1 (26,7 %), витамин B2 (111,1 %), витамин PP (30,3 %), натри...
В прясното говеждо месо се съдържат: витамин А (8.2 мг%), Е (1 мг%), С (33 мг%), В6 (0.7 мг%), В12 (...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.