Корнишоните съдържат калий, калций, фосфор, желязо, йод, каротин, В1, В2, РР, пантотенова киселина, ...
Сладката зелена чушка трябва да присъства на всяка трапеза. Тя съдържа голямо количество витамини А,...
Червената сладка чушка е отличен антиоксидант. В нея, както и в домата, се съдържа ликопен, който пр...
В цветното зеле (карфиол) се съдържат много хранителни вещества, калций, калий, фосфор, желязо, магн...
Макът е една от най-древните подправки и най-старата култура в световен мащаб. Цветовете на мака мог...
Полза и лечебни свойства на сладката ряпа: Този зеленчук е изключително полезен. Диетолозите го преп...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.