Левурдата на външен вид прилича на момина сълза, по вкус на пресен чесън, по биологични показатели с...
Нектарината е много полезна, може да се консумира при диабет, тя има нисък гликемичен индекс. Подобр...
Цвеклото е кореноплоден зеленчук с многожество здравни ползи. Червеният му цвят се дължи на бетаина,...
Ревенът е зеленчук, известен със своя кисел вкус и стъбла, които на цвят варират от червено до розов...
Скирът е култивиран исландски млечен продукт, който прилича на цеденото и киселото мляко. Популярен ...
Прасковите са богати на хранителни вещества и полезни съединения. Те подпомагат храносммилането и по...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.