Бамята е нискокалоричен зеленчук с много ползи за здравето. Богата е на фибри, витамини и минерали, ...
Тиквата притежава лечебни свойства, които се дължат на наличието във вътрешността й на важни елемент...
Мандарините са най-популярните цитрусови плодове, те съдържат много витамин С, Витамин А, калий и ма...
Фурмите имат много полезни свойства - грижат се за мозъка и подобряват храносмилането.
Годжи бери е един от най-полезните плодове и супер храни в наши дни. Съдържа много аминокиселини, ан...
Зеленият фасул (фасул или зелен боб) е нискокалоричен зеленчук, богат на витамини A, C, E, B, минера...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.