Кивито има много полези свойства, подобрява храномислането, бори се със запека, грижи се за сърцето.
Гуава е екзотичен плод, който има много ползи за здравето. Той съдържа едни от най-високите количест...
Полезни свойства на моркова: Този зеленчук се използва от древни времена като помощник при лечението...
Целината е нискокалоричен зеленчук, който се използва за лечение на и профилактика срещу редица забо...
Бамята е нискокалоричен зеленчук с много ползи за здравето. Богата е на фибри, витамини и минерали, ...
Тиквата притежава лечебни свойства, които се дължат на наличието във вътрешността й на важни елемент...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.