Топинамбурът е неравен, месест коренов зеленчук от семейството на слънчогледа. Има богат на нишесте ...
Киселото зеле е вид ферментирало зеле с много ползи за здравето. Нискокалоричен зеленчук, богат на в...
Консумацията на гранадила има лечебен ефект, действа противопаразитно, диуретично, стимулира кърмата...
Берберис намалява нивата на кръвната захар и холестерола, забавя прогреса на раковите клетки, бори с...
Кисели краставички се състоят от 99% вода. Съдържат много витамини и минерали, както и целулоза, коя...
Салатата айсберг е нискокалоричен зеленчук, източник на витамините А, К и фолиева киселина, както и ...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.