Лилавите картофи са сходни по вкус с обикновените, но се различават по цвят и свойства. Имат по-плът...
Маниоката е висококалоричен кореноплоден зеленчук, който се консумира задължително след термична обр...
Старият лук има бактерицидни и антисептични свойства, бори се с вирусите. Съдържа незаменими аминоки...
Руколата има горчив и характерен вкус. Нискокалорично растение (25 калории за 100 грама), богато на ...
Швейцарско цвекло (суис чард, манголд) е зеленолистен зеленчук със стъбла с жълт, червен или бял цвя...
Сушени банани (бананов чипс) - състав, полезни свойства и противопоказания
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.