Джикама или хикама е кореноплоден зеленчук, комбинация от ябълка и ряпа. Известен е и като мексиканс...
Бок чой (пак чой) е вид китайско зеле. Нискокалоричен зеленчук, богат на полезни витамини и минерали...
Скумрията е тлъста риба, в нея има много протеини, които се усвояват 3 пъти побързо от тези на говеж...
Сомът е богат на витамини D и от група B, съдържа полезни мастни киселини и много протеини.
Лилавите картофи са сходни по вкус с обикновените, но се различават по цвят и свойства. Имат по-плът...
Маниоката е висококалоричен кореноплоден зеленчук, който се консумира задължително след термична обр...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.