
Сибирският лук, познат още като див, е вид ситен лук със силен аромат и ненатрапчив вкус. Той се хар...
Джинджифилът може да се консумира пресен, на прах, изсушен, в тинктури, капсули, таблетки, масло или...
Луфата е растение, отнасящо се към семейството на тиквите. Плодовете му наподобяват краставица, но с...
Костурът е богат на различни хранителни вещества, протеини и витамини, които осигуряват огромни полз...
Основен плюс на рибата е бедното на мазнини месо, а в същото време е много богато на протеини. Лесно...
Лозовите листа са нискокалоричнен, но богат източник на витамини (A, E, K, B6, фолат), минерали (маг...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.