Месото на щуката е богато на фосфор и калий, освен това, в него има молибден, никел, кобалт, флуор, ...
Марулята е богата на хранителни вещества и се консумира заради своите хранителни и лечебни ползи. Ни...
Като всички морски риби, сайрата е богата на витамини (особено А и Д), минерални вещества, лесноусво...
Червеният лук в сравнение с всички видове лук съдържа най-много флавоноиди, антоцианини, мощни съста...
Кефалът е ценен хранителен продукт. По питателност той си съперничи с най-добрите видове месо, но ри...
Месото на тази риба е източник на жизненоважни за човешкия организъм вещества. Това са лесноусвоими ...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.