Тефът е май-малката зърнено-житна култура на света, но е много хранителен продукт. Богат източник е ...
Амарантът е вид зърнена култура с впечатляващи ползи за здравето. Богат източник е на манган и проте...
Пшеничните трици са един от трите слоя на пшеничното зърно. Те са богати на много растителни съедине...
Просото е зърнена култура, която не съдържа глутен. Богат източник е на антиоксиданти, фибри, протеи...
Ореховото масло намира приложение в кулинарията, козметиката и народната медицина, а приемът му носи...
Истинският пармезан се нарича Parmigiano-Reggiano или преведено на български Пармиджано-Реджано . Пр...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.