
Лещата е вид бобово растение, богато на полезни хранителни вещества. Състои се от 25% протеин, което...
Гречката (елда) е ценен диетичен протеинов продукт с високо съдържание на аминокиселини. Тя съдържа ...
Мътеницата представлява остатъчният млечен продукт, който се получава при производството на краве ма...
Калмарите принадлежат към семейството на черупчестите мекотели. Те са нискокалорична питателна храна...
Ацидофилното мляко представлява пастьоризирано мляко, подквасено с бактерията Лактобацилус ацидофилу...
Фасулът принадлежи към семейство Бобови. Отличава се с богат хранителен състав. Съдържа протеини, фи...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.