
Агнешките бъбреци са богати на витамин B1 (26,7 %), витамин B2 (111,1 %), витамин PP (30,3 %), натри...
В прясното говеждо месо се съдържат: витамин А (8.2 мг%), Е (1 мг%), С (33 мг%), В6 (0.7 мг%), В12 (...
На пазара се срещат различни растителни масла. Тук ще посочим някои от тях и съответните им състави ...
Ръженото зърно съдържа: - около 70% въглехидрати; - до 15% белтъчини, - 3 - 4% влакна, - богато е на...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.