
Плодовете на бялото френско грозде са извор на полезни вещества: органични киселини, витамини, захар...
Древните гърци са смятали патладжана за ябълката на безумието (който консумира патладжан, ще изгуби ...
Сокът от боровинки е пълен с полезни свойства, витамини и минерали.
Сок от червена боровинка - състав, полезни свойства и противопоказания
Червената боровинка съдържа различни захари, пектинови вещества, витамини, органични киселини. По съ...
Около 80% от офиката е вода. В състава й влизат протеини, въглехидрати, хранителни влакна, свободни ...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.