
Червената сладка чушка е отличен антиоксидант. В нея, както и в домата, се съдържа ликопен, който пр...
В цветното зеле (карфиол) се съдържат много хранителни вещества, калций, калий, фосфор, желязо, магн...
Макът е една от най-древните подправки и най-старата култура в световен мащаб. Цветовете на мака мог...
Полза и лечебни свойства на сладката ряпа: Този зеленчук е изключително полезен. Диетолозите го преп...
Тиквичките са отлично лекарство от природата. Те съдържат въглехидрати, протеини, аскорбинова кисели...
Червеното френско грозде не е само много вкусен плод, но и едно от найдобрите и универсални средства...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.