
Черният дроб на треската не е само вкусен, но и много полезен. Лечебните му свойства са познати още ...
Морската треска може да поддържа здравето в човешкия организъм не по-лошо от скъпите видове риба. Тя...
Пъстървата е една от най-популярните и полезни риби, тя съдържа много витамини - А, D, от група B, в...
Ряпата е нискокалоричен кореноплоден зеленчук, богат на витамин C. Пречиства и лекува стомаха и черв...
Цветовете от тиквички са обагрени в преливащи оранжево-жълти нюанси. Годни са за консумация. Имат ле...
Пресните картофи имат по-нежен вкус от старите. Богати са на биофлавоноиди, витамини и минерални вещ...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.