Ряпата е нискокалоричен кореноплоден зеленчук, богат на витамин C. Пречиства и лекува стомаха и черв...
Цветовете от тиквички са обагрени в преливащи оранжево-жълти нюанси. Годни са за консумация. Имат ле...
Пресните картофи имат по-нежен вкус от старите. Богати са на биофлавоноиди, витамини и минерални вещ...
Сладки картофи (батат) са полезна, питателна и нискокалорична храна, съдържаща много фибри. Вкусът и...
Ямсът е клубеноплодно растение, подобно на картоф. В него има много нишесте, белтък, витамини от гру...
Чери доматите са малки доматчета с различна форма и нюанси на червения цвят. Богат източник са на фи...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.