Земната ябълка (гулия, йерусалимски артишок) е нискокалорично растение. Съдържа инулин - влакно, пол...
Цикорията прилича много на червено зеле, но има различен вкус и качествата. Има леко горчив вкус. Съ...
Китайският воден кестен е вид воден растителен вид, който вирее под земята в блатата. Има приятни вк...
Хайверът се характеризира с висока хранителна стойност. Този на есетрата се смята за един от най-вку...
Репеят е плевел, богат на полезни за човека хранителни вещества. Корените на растението са богати на...
Брюкселското зеле наподобява миниатюрно зеле. То е нискокалорично и богато на витамини, протеини, ди...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.