
Ендивията е вид цикория, чийто листа приличат на руколата. Има горчив вкус, нискокалорична е, богата...
Картофите са богати на скорбяла грудки, които са разпространени и широко използвани в целия свят. Бо...
Чесънът или чесновият лук се използва от векове за лечение на много заболявания, като астма, храносм...
Хрянът е зеленчук с пикантен вкус и много лечебни свойства. Богат е на витамин C, калций, калий, нат...
Алабашът (немска ряпа) има вкус и текстура, подобни на стъблото на броколи, но е по-мек и по-сладък....
Земната ябълка (гулия, йерусалимски артишок) е нискокалорично растение. Съдържа инулин - влакно, пол...
Храната е важна част от нашия живот, тя ни дава енергия, хранителни вещества и удоволствие. Но храната не е само нещо, което ядем заради нужда, тя е и израз на култура, традиция и личен вкус. В света има много разнообразие от храни и видове храни и ястия, които отразяват различните географски, климатични, религиозни и етнически особености на народите. Комбинацията от тях формира разнообразно, вкусно и питателно дневно меню.