Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Хумус от червена леща с маслини

Хумус от червена леща с маслини

Хумус от червена леща с маслини - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама зелени маслини
  • 100 грама червена леща
  • 1 глава лук
  • 2 малки моркова
  • 400-450 милилитра бульон
  • 1 чаена лъжица смлян кимион
  • 1 чаена лъжица смлян кориандър
  • щипка чили пипер
  • смлян черен пипер и сол по ваш вкус
  • 1-2 супени лъжици зехтин

 хумус

Начин на приготвяне:

Морковите настържете, лука нарежете на малки кубчета, а чесъна накълцайте ситно.

Сгорещете зехтина в тиган, първо запържете чесъна, след това добавете лука и щом стане прозрачен (след около 2-3 минути), изсипете морковите и лещата в съда. Разбъркайте, налейте бульона, подправете и оставете продуктите да се задушават до пълна готовност на лещата (около 25-30 минути). Нека сместа се охлади след това и тогава към нея прибавете зелените маслини.

Разбийте с помощта на блендер, трябва да се получи еднородно пюре.

Хумусът е готов, поднесете го с лаваш или ръжен хляб.

хумус


Добър апетит!

Източник: alenakogotkova.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаника