Зимна супа от червена леща и бекон
Необходими продукти:
- 200 грама бекон, нарязан на кубчета
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязана на кубчета
- 1 морков, обелен и нарязан на кубчета
- 1 стрък целина, нарязан на кубчета
- 1 чаена лъжичка чесън, смлян
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1/4 чаена чаша консервирани домати, отцедени
- 3/4 чаена чаша червена леща
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
- сметана за гарниране
Начин на приготвяне:
- Задушете бекона в тиган за около 5-6 минути и го прехвърлете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- В дълбока тенджера задушете лука, моркова, целината, чесъна и доматеното пюре в зехтина на средно силен огън, докато зеленчуците омекнат.
- Добавете доматите, лещата, бульона и поръсете с пушения червен пипер.
- Покрийте тенджерата с капак и варете супата на средно силен огън за около 30-40 минути или до пълна готовност на лещата.
- Леко я пасирайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Сервирайте супата в затоплени купички, гарнирана със сметана и бекон.
- Поднесете с препечени сандвичи със сирене.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Леща
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Супа от леща с гъби
- Бобови култури
- Черна леща с чесън и сушени домати
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
Коментари към Зимна супа от червена леща и бекон