Леща със спанак и чесън

Необходими продукти:
- 300 грама спанак
- 200 грама леща
- 2 глави лук
- 3 скилидки чесън
- 50 грама масло
- 1 супена лъжица заквасена сметана
- сол, лимонов сок и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете лещата заедно с половината от нарязаните лук и чесъна до готовност. Отцедете отварата.
Останалото количество чесън и лук изпържете със спанака в маслото до изпаряване на течността. Прибавете лещата, сметаната, разбъркайте и подправете със сол, лимонов сок и смлян пипер.
Ястието може да поднесете като самостоятелно или за гарнитура към месо.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
ПРОМОПЕДИАКИД ВИТАМИНИ И ОЛИГОЕЛЕМЕНТИ сироп 125 мл
БИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Спаначен огретен със сирене
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Бъркан тутманик със спанак
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
Коментари към Леща със спанак и чесън