Морковена крем супа с френска леща

Необходими продукти:
- 6 моркова, нарязани на едро
- 1/2 чаена лъжица ким
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 3 скилидки чесън, тънко нарязани
- 2 стръка целина, нарязани на ситно
- 3 сантиметра корен джинджифил, настърган
- листенцата от 3 стръка мащерка
- 1 1/2 литра зеленчуков бульон
- 1 чаена чаша френска леща (зелена)
- хрупкав хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса и застелете с хартия за печене голяма тава.
Сложете картофите, ким и 2 супени лъжици зехтин в купа и ги разбъркайте, за да се овкусят. Изсипете в тавата и изпечете за 30 минути.
Останалата 1 лъжица зехтин загрейте в тенджера. Изпържете лука и чесъна за 3-4 минути, до омекване. Добавете целината и още 3-4 минути пържете, за да омекне и тя. Прибавете джинджифила, мащерката, бульона и опечените картофи. Варете около 25-30 минути, докато течността намалее. Блендирайте супата.
Докато се пекат морковите, сварете лещата до готовност в около 2 1/2 чаени чаши вода за около 30 минути. Прецедете я, ако има остана вода в нея и я добавете към пасираната супа.
Ако има нужда, затоплете супата, преди да я сервирате.
Гарнирайте я с още мащерка и сервирайте с препечен хляб.
delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Крем супа от кестени с пържен магданоз
- Леща яхния с целина и картофи
- Крем супа от краставици
- Крем супа от червено цвекло с моркови и картофи
- Магданозена крем супа с картофи
- Крем супа от броколи и кейл
- Крем супа от магданоз с чесън
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Зимна супа от червена леща и бекон
- Крем супа от зеленчуци с пресни печурки и топено сирене
Коментари към Морковена крем супа с френска леща