Ноазети от червена леща с булгур
Необходими продукти:
- 200 грама червена леща
- 200 грама булгур
- 1 средна глава лук
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица сладък червен пипер
- 1 чаена лъжица кимион
- 2 супени лъжици нарязан зелен лук
- малка връзка пресен магданоз
- зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте лещата, залейте я със студена вода (съотношение 1:4) и сварете до готовност (около 20 минути).
Към края на варенето, прибавете булгура. 2 минути по-късно минути изключете котлона и оставете сместа да престои 20 минути, след което отцедете излишната течност.
Обелете лука, нарежете го ситно и запържете в малко зехтин. Прибавете доматеното пюре и сварете съда от огъня.
Смесете лука с кашата, подправете, поръсете с нарязан пресен магданоз, разбъркайте и оставете комбинацията да се охлади.
Когато това стане, от нея оформете малки топчета, които може да поднесете върху листа зелена салата, например.
Предястието е готово.
Добър апетит!
Снимка: gazeta.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Леща
- Салати от булгур и спанак
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Влезте във форма с булгур
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Рецепти за приготвяне на салата Табуле с булгур
Коментари към Ноазети от червена леща с булгур