Салата от булгур и нахут с авокадо

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша булгур
- 1 консерва от 400 грама нахут, отцеден
- 1 авокадо, обелено и нарязано на кубчета
- 100 грама сирене (фета) нарязано на кубчета
- 50 грама салам, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша нарязана на ситно свежа мента
- 1/2 чаена чаша магданоз, нарязан
- 1 накълцана скилидка чесън
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
В малка касерола сложете 1 1/4 чаени чаши вода и, щом тя заври, добавете булгура. Когато течността отново кипне, намалете температурата и варете 20 минути, като разбърквате от време на време. Когато по-голямата част от течността се абсорбира и булгурът се свари, свалете от котлона и прецедете, оставете настрана.
Междувременно в голяма купа сложете всички останали продукти. Полейте ги със зехтина и разбъркайте.
Изплакнете със студена вода булгура, ако е горещ, след което го добавете към останалите продукти. Подправете със сол и пипер и сервирайте веднага. Може да охладите до 4 часа, за да се комбинират по-добре вкусовете.
Източник:
bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Къри с нахут, грах и картофи
- Бобови култури
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Нахут в доматен сос с лимон
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
Коментари към Салата от булгур и нахут с авокадо