Пиле със зеленчуци, булгур и чътни от кориандър
Необходими продукти:
- 1 чаша булгур
- 1 и 1/2 чаши вода
- 500 грама пилешки гърди, нарязани
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 1 чаена лъжичка гарам масала
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаша чътни от кориандър
- 1 краставица, нарязана на кубчета
- 1 червена чушка, нарязана на кубчета
- 200 грама чери домати, нарязани наполовина
- 1 лайм, нарязан на резени
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Изсипете булгура в тенджера с вода и нека тя заври. Когато това стане, намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете зърната да къкрят, докато омекнат и абсорбират течността (около 10-15 минути). Разстелете булгура в чиния, покрита с кухненска хартия, за да се охлади, преди да сервирате.
Преместете решетката на фурната на най-горния рафт и загрейте уреда на висока температура. Намазнете тавичка със зехтина. Овкусете пилешкото месо с гарам масала и сол, сложете в подготвения съд и запечете за 4-8 минути от всяка страна. Извадете пилешкото месо върху дъска за рязане и оставете 5 минути, преди да нарежете.
Сипете в малки кутийки по 2 супени лъжици чътни, затворете и съхранете в хладилник. Разпределете булгура в 4 кутии, гарнирайте с пилешкото месо, краставица, черен пипер, чери домати и по един резен лайм. Затворете кутията и съхранете в хладилник до 4 дни. Преди да сервирате, овкусете с чътнито от кориандър и прясно изстискан сок от лайм.
Приятен апетит!
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
Коментари към Пиле със зеленчуци, булгур и чътни от кориандър