Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
Необходими продукти:
- 4 броя пилешки гърди
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1 1/2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици масло
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 1 супена лъжица брашно
- 140 грама пресен спанак, изплакнат и отцеден
- 400 грама артишок от консерва, отцеден и нарязан
- 1 1/4 чаени чаши прясно мляко
- 100 грама натрошено сирене
- 100 грама настърган кашкавал
- 1/4 чаена чаша заквасена сметана
- червен пипер на люспи
Начин на приготвяне:
- Леко изтънете пилешките филета с дървен чук за месо, използвайки гладката страна.
- Подправете ги със сол и черен пипер от двете страни.
- Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голям тиган на средно силен огън.
- Добавете пържолите и запържете около 4-5 минути до златисто кафяв цвят.
- Обърнете ги, добавете останалия зехтин и гответе още 4-5 минути.
- Прехвърлете филетата в чиния и ги покрийте с алуминиево фолио.
- Разтопете маслото в същия тиган и сотирайте чесъна с брашното за около 30 секунди.
- Добавете спанака и артишока, разбъркайте и гответе в продължение на 1 минута.
- Прибавете прясното мляко, сиренето и кашкавала и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Продължете да готвите, докато сосът се сгъсти, а сиренето и кашкавалът се разтопят, като разбърквате често.
- Добавете заквасената сметана и разбъркайте до хомогенна смес.
- Върнете пилешките филета в тигана, заедно с отделилите се сосове.
- Поръсете с червения пипер на люспи и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: cookingclassy.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе Капрезе
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
Коментари към Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън