Пилешко филе Капрезе
Необходими продукти за четири порции:
- 1 килограм пилешки гърди
- кимион, черен пипер
- 1 супена лъжица соев сос
- няколко листенца пресен босилек
- 200 грама моцарела
- 2-3 домата, нарязани на кръгчета
- 1 чаена лъжичка горчица
- сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и направете няколко разреза по ширина на пилешките гърди. В купичка смесете кимион, черен пипер на вкус, соевия сос, горчицата и лимоновия сок. Разбъркайте и намажете месото равномерно от всички страни.
Може да приготвите пилешкото месо по два начина. Първият е в тава, вторият на тиган с капак. Ако решите да го печете, пригответе тава, застлана с хартия за печене. Подредете резенчета моцарела и домати в разрезите на месото, поръсете с нарязан ситно босилек и запечете ястието на 180 градуса за 40 минути.
Вторият вариант е същия, но вместо в тава, сложете пилешкото в тиган, загрят на слаб огън. Сложете капак и задушете месото за 20-25 минути. Поднесете ястието топло, украсено със свежи листенца босилек.
Добър апетит!
Източник: www.cordobatimes.com
Снимка: it.geniuscook.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г 6400
ПРАНАРОМ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЕКЗОТИЧЕН БОСИЛЕК БИО 10 мл
БИОВЕА БОСИЛЕК капсули * 60
ПАНАЦЕЯ ТИНКТУРА ЗА КРЪВОНОСНАТА СИСТЕМА 100 мл
БИОХЕРБА АМАЛАКИ КОМПЛЕКС капсули * 60
ЕТЕРИКА АРОМАТЕН МИКС 5 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Домат
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Пилешко филе Капрезе