Фокача с моцарела, домати и босилек
Необходими продукти:
- 300 грама самонабухващо брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 3 супени лъжици студено пресован зехтин
- 150 милилитра топла вода
- 100 грама моцарела, нарязана
- 2 домата, нарязани на филийки
- 5-6 листа от пресен босилек, нарязан на едро
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и подмажете кръгла форма за печене с диаметър 24 сантиметра.
- В голяма купа смесете брашното, солта, зехтина и водата.
- Разбъркайте с дървена лъжица, след което замесете меко и еластично тесто.
- Разделете го на две равни части и ги разточете в кръг с дебелина около 0,5 милиметра.
- Поставете първата част в подготвената форма и разпределете доматените шайби. Овкусете ги с малко сол.
- Разпределете моцарелата, поръсете с пресния босилек и покрийте с втората половина от тестото. Запечатайте краищата с пръсти.
- Намажете със зехтин, леко посолете и печете в продължение на 20-25 минути до златист цвят и хрупкава коричка.
- Оставете фокачата да се охлади за кратко, преди да я нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: giallozafferano.it
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г 6400
ХИМАЛАЯ КОФ СИРОП ЗА СУХА И ВЛАЖНА КАШЛИЦА 120 мл
ХЕРБА ФИКС ФЛЕВОФИКС тинктура 100 мл
ЧАЙ ЧИЛ БЕЪР КОНОП 160 г
ФЕРЗИМ КОЛОНСОЛ капсули * 40
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН РОМАНТИКА С ДИВА ЧЕРЕША И БОСИЛЕК 250 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Отглеждане на босилек
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Домашна италианска подправка
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
Коментари към Фокача с моцарела, домати и босилек