Framar.bg 0
В целия сайт
В целия сайт
Е-аптека
Продукти
Медиа
Здравни новини
Любопитно
Интервюта
Презентации
Научни публикации
Видео
Анкети
Енциклопедия
Заболявания
Симптоми
Анатомия
Алтернативна медицина
Медицински изследвания
Лечения
Физиология
Патология
Ботаника
Микробиология
Медицински журнал
Фармакологични групи
Справочник
Специалисти
Здравни заведения
Образование
Спорт и туризъм
Аптеки
Здравни организации
Нормативни актове
Производители
Кл. пътеки
Здравни проблеми
История
Хранене
Храни и ястия
Хранителни съставки
Хранене при
Диети
Рецепти
Е-тата в храните
Съвети
Lifestyle
Спорт
Психология
Соц. дейности
Интерактивни
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Клинични пътеки Нормативни актове Производители Образование Спорт и туризъм Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Партньори Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко филе със спанак и сметана

Пилешко филе на тиган със спанак и сметана

от 23 авг 2016г., обновено на 18 дек 2020г.
Редактор: Ваня Боянова
Пилешко филе на тиган със спанак и сметана - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Перфектно запечени, нежни и сочни пилешки гърди, задушени във вкусен и кремообразен сос от сметана и спанак, приготвени в тиган само за 30 минути. Тези лесни и бързи идеи за крехко пилешко са чудесно предложение за обяд или вечеря с ниско съдържание на въглехидрати, подходящи за сервиране дори на празничната трапеза. Представяме ви две изпитани рецепти за приготвяне на пилешко филе на тиган със спанак и сметана.

Пилешко филе на тиган със спанак и сметана

Необходими продукти за приготвянето на пилешко със сос от сметана и спанак:

  • 2 броя пилешки гърди, нарязани на хапки
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
  • 1 1/4 чаени чаши пилешки бульон
  • 1 чаена чаша сметана
  • 2 чаени чаши замразен спанак, отцеден и нарязан на ситно
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне на пилешкото филе на тиган

Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън. Добавете пилешките хапки и ги запържете в продължение на 3-4 минути. След което сложете нарязания лук и гответе още 3-4 минути. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Време е да сложите чесъна и джинджифила. Продължете да готвите за около 5-10 минути, като бъркате непрекъснато.

Постепенно излейте в тигана пилешкия бульон и сметаната, като бъркате, за да се смесят добре всички съставки. Намалете силата на котлона и оставете ястието да къкри в продължение на 5 минути или докато се сгъсти.

Накрая добавете спанака, разбъркайте и гответе още 1-2 минути. Отдръпнете съда от котлона и овкусете с подправки на вкус, ако е необходимо.

Поднесете пилешкото филе върху канапе от ориз или паста, гарнирано със сметановия сос.

Приятен апетит!

Пилешки гърди със спанак, сметана и пармезан на тиган

Необходими продукти за приготвянето на пилешки гърди на тиган:

  • 4 пилешки гърди
  • 2 супени лъжици зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1/2 чаена лъжичка сладък или пушен червен пипер
  • 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
  • 1/2 чаена лъжичка босилек (сушен или една шепа пресен)
  • 1/2 чаена лъжичка сушен розмарин

За соса от спанак и сметана:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук, наситнена
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • 3/4 чаени чаши пилешки бульон
  • 1 чаена чаша готварска сметана
  • 250 грама бейби спанак
  • 1/2 чаена чаша пармезан (или кашкавал), настърган

Начин на приготвяне на пилешките гърди на тиган със спаначен сос

Оставете пилешките филета да престоят в подсолена вода за 15 минути. Тази стъпка не е задължителна, но по този начин пилето става нежно и сочно.

Намазнете пилешките гърди със зехтин и подправете със сол, черен пипер, чесън на прах, сладък или пушен червен пипер, босилек и розмарин или използвайте подправки по ваш вкус.

Загрейте зехтин в тиган на умерен огън и запържете пилешките гърди за около 8 минути. Обърнете, покрийте тигана с капак, намалете котлона на средно силен огън и гответе още 10 минути или до готовност. Прехвърлете пилешките филета в чиния и покрийте с капак.

В същия тиган, който сте готвили филетата, сложете малко зехтин и задушете наситнения лук, докато омекне. Добавете чесъна и гответе, докато пусне аромата си (около 30-40 секунди), като разбърквате през това време.

Налейте пилешкия бульон и сметаната, разбъркайте добре и оставете соса да къкри за няколко минути. След това добавете спанака и гответе, докато омекне. Време е да сложите настъргания пармезан или кашкавал. Върнете пилето отново в тигана и оставете да се готви със соса на бавен огън за около 3-4 минути.

Свалете от котлона и сервирайте пилешкото с кремообразния спаначен сос.

Да ви е вкусно!

В една порция от ястието (200 грама) се съдържат:
  • 490 калории
  • 36 грама мазнини
  • 9 грама въглехидрати
  • 33 грама протеин

Съвети за сервиране и съхранение на ястието с пиле и сос

  • Сервирайте самостоятелно или с гарнитура от зеленчукова салата, печен карфиол или моркови.
  • Съхранете остатъците от ястието в херметически затворен съд и в хладилник. Правилно приготвени и съхранени, пилешките гърди могат да издържат 3 до 4 дни в хладилник.
Още по темата:
  • Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
  • Перфектната марината за пилешко месо Перфектната марината за пилешко месо
  • Панирани пилешки хапки с паста Патафри Панирани пилешки хапки с паста Патафри
  • 4 основни правила за печене на пилешко на скара 4 основни правила за печене на пилешко на скара
3.3/5 6 оценки

Коментари към Пилешко филе на тиган със спанак и сметана

От сайта От форума
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
    www.framar.bg 
    на 18 January 2021 в 13:05
    Коментирайте "Пилешко филе на тиган със спанак и сметана"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
  • Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
  • Пълнени пилешки гърди в бекон
  • Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
  • Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
  • Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
  • Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
  • Пилешко филе с мед и горчица
  • Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
  • Руладини с бекон на фурна

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Най-вкусните и бързи пилешки кюфтенца! :)

преди 648 дни, 1 час и 12 мин.

Каква е вашата тайна за вкусни пилешки крилца?

преди 1146 дни, 8 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Белези по задните части и бедрата

преди 1 дни, 4 часа и 36 мин.

Полезно ли може да бъде прането на дивани и матраци?

преди 7 дни, 14 часа и 52 мин.

Препоръки за препарат за премахване на петна и миризма от котешка и кучешка урина

преди 7 дни, 15 часа и 42 мин.

Занимания по време на криза :)

преди 11 дни, 19 часа и 32 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Защо трябва да внимаваме за бели ивици по пилешките гърди

Защо трябва да внимаваме за бели ивици по пилешките гърди

от 17 юни 2019г. Прочети повече

Фрамар ООД ще доставя до вашата електронна поща актуални оферти и новости!

Можете да промените решението си по всяко време, като кликнете върху връзката за прекратяване на абонамента в долния колонтитул на всеки имейл, който получавате от нас, или като се свържете с нас на buletin@framar.bg. Ние обработваме Вашата информация с уважение. За повече информация относно практиките ни за поверителност, моля, посетете нашия уебсайт. С абонирането за известия по-долу сте съгласни, че може да обработим информацията ви в съответствие с тези условия.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
  • Общи условия
  • Често задавани въпроси
БДА
© 2007 - 2021 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.Научете повечеРазбрах