Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко филе със спанак и сметана

Пилешко филе на тиган със спанак и сметана

от 23 авг 2016г., обновено на 18 дек 2020г.
Редактор: Ваня Боянова
Пилешко филе на тиган със спанак и сметана - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Перфектно запечени, нежни и сочни пилешки гърди, задушени във вкусен и кремообразен сос от сметана и спанак, приготвени в тиган само за 30 минути. Тези лесни и бързи идеи за крехко пилешко са чудесно предложение за обяд или вечеря с ниско съдържание на въглехидрати, подходящи за сервиране дори на празничната трапеза. Представяме ви две изпитани рецепти за приготвяне на пилешко филе на тиган със спанак и сметана.

Пилешко филе на тиган със спанак и сметана

Необходими продукти за приготвянето на пилешко със сос от сметана и спанак:

  • 2 броя пилешки гърди, нарязани на хапки
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
  • 1 1/4 чаени чаши пилешки бульон
  • 1 чаена чаша сметана
  • 2 чаени чаши замразен спанак, отцеден и нарязан на ситно
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне на пилешкото филе на тиган

Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън. Добавете пилешките хапки и ги запържете в продължение на 3-4 минути. След което сложете нарязания лук и гответе още 3-4 минути. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Време е да сложите чесъна и джинджифила. Продължете да готвите за около 5-10 минути, като бъркате непрекъснато.

Постепенно излейте в тигана пилешкия бульон и сметаната, като бъркате, за да се смесят добре всички съставки. Намалете силата на котлона и оставете ястието да къкри в продължение на 5 минути или докато се сгъсти.

Накрая добавете спанака, разбъркайте и гответе още 1-2 минути. Отдръпнете съда от котлона и овкусете с подправки на вкус, ако е необходимо.

Поднесете пилешкото филе върху канапе от ориз или паста, гарнирано със сметановия сос.

Приятен апетит!

Пилешки гърди със спанак, сметана и пармезан на тиган

Необходими продукти за приготвянето на пилешки гърди на тиган:

  • 4 пилешки гърди
  • 2 супени лъжици зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1/2 чаена лъжичка сладък или пушен червен пипер
  • 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
  • 1/2 чаена лъжичка босилек (сушен или една шепа пресен)
  • 1/2 чаена лъжичка сушен розмарин

За соса от спанак и сметана:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук, наситнена
  • 3 скилидки чесън, пресовани
  • 3/4 чаени чаши пилешки бульон
  • 1 чаена чаша готварска сметана
  • 250 грама бейби спанак
  • 1/2 чаена чаша пармезан (или кашкавал), настърган

Начин на приготвяне на пилешките гърди на тиган със спаначен сос

Оставете пилешките филета да престоят в подсолена вода за 15 минути. Тази стъпка не е задължителна, но по този начин пилето става нежно и сочно.

Намазнете пилешките гърди със зехтин и подправете със сол, черен пипер, чесън на прах, сладък или пушен червен пипер, босилек и розмарин или използвайте подправки по ваш вкус.

Загрейте зехтин в тиган на умерен огън и запържете пилешките гърди за около 8 минути. Обърнете, покрийте тигана с капак, намалете котлона на средно силен огън и гответе още 10 минути или до готовност. Прехвърлете пилешките филета в чиния и покрийте с капак.

В същия тиган, който сте готвили филетата, сложете малко зехтин и задушете наситнения лук, докато омекне. Добавете чесъна и гответе, докато пусне аромата си (около 30-40 секунди), като разбърквате през това време.

Налейте пилешкия бульон и сметаната, разбъркайте добре и оставете соса да къкри за няколко минути. След това добавете спанака и гответе, докато омекне. Време е да сложите настъргания пармезан или кашкавал. Върнете пилето отново в тигана и оставете да се готви със соса на бавен огън за около 3-4 минути.

Свалете от котлона и сервирайте пилешкото с кремообразния спаначен сос.

Да ви е вкусно!

В една порция от ястието (200 грама) се съдържат:
  • 490 калории
  • 36 грама мазнини
  • 9 грама въглехидрати
  • 33 грама протеин

Съвети за сервиране и съхранение на ястието с пиле и сос

  • Сервирайте самостоятелно или с гарнитура от зеленчукова салата, печен карфиол или моркови.
  • Съхранете остатъците от ястието в херметически затворен съд и в хладилник. Правилно приготвени и съхранени, пилешките гърди могат да издържат 3 до 4 дни в хладилник.
Още по темата:
  • Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
  • Пилешки пастет с чесън, орехи и майонеза Пилешки пастет с чесън, орехи и майонеза
  • Пилешко филе Капрезе Пилешко филе Капрезе
  • 4 основни правила за печене на пилешко на скара 4 основни правила за печене на пилешко на скара
3.4/5 8 оценки

Коментари към Пилешко филе на тиган със спанак и сметана

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
    www.framar.bg 
    на 07 December 2025 в 17:17
    Коментирайте "Пилешко филе на тиган със спанак и сметана"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
  • Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
  • Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
  • Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
  • Пълнени пилешки гърди в бекон
  • Пилешки пастет с чесън, орехи и майонеза
  • Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
  • Пилешко филе Капрезе
  • Пилешко филе с кашкавал и майонеза
  • 4 основни правила за печене на пилешко на скара
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Алпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанкиАлпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанки

Алпийска хойхера, Алпийски алумруут, Коралови камбанки

от 05 дек 2025г.Прочети повече
Отстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъжОтстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъж

Отстраниха едновременно тумор в бъбрека и далака на 70-годишен мъж

от 05 дек 2025г.Прочети повече
Pegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децатаPegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децата

Pegcetacoplan води до пълна ремисия на рядко бъбречно заболяване при децата

от 04 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 37 дни, 6 часа и 14 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 47 дни, 2 часа и 26 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Защо трябва да внимаваме за бели ивици по пилешките гърди Защо трябва да внимаваме за бели ивици по пилешките гърди

Защо трябва да внимаваме за бели ивици по пилешките гърди

от 17 юни 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕРДОСЕК капсули 300 мг * 20

ОПТИМИ ЛИПОЗОМЕН ВИТАМИН D3 100 мл

ХЕРБАЛКАН ЖЕНСКА ГРИЖА тинктура 50 мл

СУМАМЕД таблeтки 500 мг * 3 ТЕВА

ОСТРОВИТ КРЕАТИН МОНОХИДРАТ НЕОВКУСЕН 500 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЕКЗОДЕРИЛ НЕЙЛНЕР лак 2 в 1 5 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 18:39:10

ЕКЗОДЕРИЛ НЕЙЛНЕР лак 2 в 1 5 мл

Коментар на: Вели от 05 дек 2025г. в 16:52:39

СМЕКТА прах за перорална суспензия * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 16:34:00

СМЕКТА прах за перорална суспензия * 10

Коментар на: Тони Трайчева от 05 дек 2025г. в 15:37:00

РЕМИФЕМИН таблетки * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 дек 2025г. в 15:18:43
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival