Домашна пилешка шунка с маслини

Необходими продукти:
1,5 килограма обезкостени пилешки бутчета
1,5 килограма пилешки гърди без кожа
300 грама маслини без костилки
4 скилидки чесън
30 грама бързо разтворим желатин
сол, черен пипер и други подправки на вкус
колагеново фолио
Начин на приготвяне:
Нарежете бутчетата на средни кубчета (около 4 сантиметра).
Гърдите почистете от ципите и сухожилията.
Нарежете и тях.
Обелете скилидките чесън.
Намачкайте ги с помощта на преса директно в подходяща тенджера.
Сложете пилешкото, подправки на вкус и маслините. Поръсете всичко с желатина.
Разбъркайте.
За обвивката използвате ядливо колагеново фолио. Върху лист такова разпределете месото.
Увийте (може в два слоя), придавайки форма на колбас.
Следва да стегнете с ето такава мрежа, например.
Може да изпечете или да сварите. Времето за печене и 2 часа при температура от 95 градуса.
Най-добре да приберете шунката една нощ в хладилника, преди да поднесете.
Добър апетит!
Снимки: ussianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Руладини с бекон на фурна
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Домашна пилешка шунка с маслини
Cassie Haggard
Ядливото колагеново фолио и мрежите от къде могат да бъдат закупени?...
Не разполагаме с подобна информация.
Ядливото колагеново фолио и мрежите от къде могат да бъдат закупени?...