Домашна пилешка шунка с маслини
Необходими продукти:
1,5 килограма обезкостени пилешки бутчета
1,5 килограма пилешки гърди без кожа
300 грама маслини без костилки
4 скилидки чесън
30 грама бързо разтворим желатин
сол, черен пипер и други подправки на вкус
колагеново фолио
Начин на приготвяне:
Нарежете бутчетата на средни кубчета (около 4 сантиметра).


Гърдите почистете от ципите и сухожилията.

Нарежете и тях.

Обелете скилидките чесън.

Намачкайте ги с помощта на преса директно в подходяща тенджера.

Сложете пилешкото, подправки на вкус и маслините. Поръсете всичко с желатина.

Разбъркайте.

За обвивката използвате ядливо колагеново фолио. Върху лист такова разпределете месото.

Увийте (може в два слоя), придавайки форма на колбас.
Следва да стегнете с ето такава мрежа, например.

Може да изпечете или да сварите. Времето за печене и 2 часа при температура от 95 градуса.

Най-добре да приберете шунката една нощ в хладилника, преди да поднесете.

Добър апетит!
Снимки: ussianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с мед и горчица
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Домашна пилешка шунка с маслини
Cassie Haggard
Ядливото колагеново фолио и мрежите от къде могат да бъдат закупени?...
Не разполагаме с подобна информация.
Ядливото колагеново фолио и мрежите от къде могат да бъдат закупени?...