Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел

Необходими продукти:
- 3-4 пилешки филета
- 300 грама печурки
- 50 грама масло
- 3 скилидки чесън
- 150 грама кашкавал
- връзка копър
- 1 супена лъжица олио
- 2 супени лъжици брашно
- 100 милилитра прясно мляко
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте филето, отстранете всички ципи от него и направете разрези във вътрешната страна, разделяйки гърдите на две, но не докрай.
Гъбите изпържете в олио до полуготовност, подправете с черен пипер и сол.
Кашкавала настържете едро.
Запържете гърдите до златисто в маслото и извадете от съда. В останалата мазнина изсипете половината от брашното, разбъркайте старателно и налейте 50 милилитра от прясното мляко. Бъркайте непрестанно до сгъстяване на соса и тогава прибавете към него останалите мляко и брашно.
Напълнете пилешкото с гъбите и подредете в тава. Подправете и поръсете с нарязаните чеснови скилидки. Залейте със соса и поставете ястието за 25 минути във фурната на 180 градуса.
Пет минути преди да бъде напълно готово, поръсете с кашкавала и копъра.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: allwomens.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пиле със зеленчуци, булгур и чътни от кориандър
Коментари към Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел