Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел

Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел

Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел - изображение

Необходими продукти:

  • 3-4 пилешки филета
  • 300 грама печурки
  • 50 грама масло
  • 3 скилидки чесън
  • 150 грама кашкавал
  • връзка копър
  • 1 супена лъжица олио
  • 2 супени лъжици брашно
  • 100 милилитра прясно мляко
  • сол, черен пипер


Начин на приготвяне:

Измийте филето, отстранете всички ципи от него и направете разрези във вътрешната страна, разделяйки гърдите на две, но не докрай.

Гъбите изпържете в олио до полуготовност, подправете с черен пипер и сол.

Кашкавала настържете едро.

Запържете гърдите до златисто в маслото и извадете от съда. В останалата мазнина изсипете половината от брашното, разбъркайте старателно и налейте 50 милилитра от прясното мляко. Бъркайте непрестанно до сгъстяване на соса и тогава прибавете към него останалите мляко и брашно.

Напълнете пилешкото с гъбите и подредете в тава. Подправете и поръсете с нарязаните чеснови скилидки. Залейте със соса и поставете ястието за 25 минути във фурната на 180 градуса.

Пет минути преди да бъде напълно готово, поръсете с кашкавала и копъра.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: allwomens.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястия