Патладжанени рулца с бешамел, кайма и домати
Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 1 глава лук
- 300 грама овкусена кайма
- сол според вкуса
- 50 грама чери домати
- няколко стръка пресен магданоз
- няколко стръкчета пресен босилек
- олио за запръжка
за соса
- 300 грама кисело мляко
- 50 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица и половина брашно
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете патладжаните. Нарежете ги на филийки, подсолете и ги оваляйте в брашно. Сгорещете мазнина и ги изпържете. Отцедете и охладете.
Оставете настрана, а през това време пригответе соса. Загрейте мазнината в тенджера, запържете брашното и след като се разтвори прибавете киселото мляко, смесено с прясното и разбъркайте. Добавете сол, бъркайте докато се сгъсти и охладете. В друг съд запържете раздробената кайма, добавете нарязан ситно лук и чери доматите - цели.
Подправете с нарязани босилек и магданоз, добавете сол, разбъркайте и след 5 минути охладете сместа. Подредете патладжаните в тава, застлана с лист пергамент. Върху тях разпределете по една супена лъжица от бешамеловия сос и същата доза от месната плънка. Завийте рулца и прикрепете с помощта на клечки. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 10 минути. Охладете, подредете рулцата в чиния, поднесете и с удоволствие хапнете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.viktoriastable.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Бутер баница с кайма
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Панирани шницели от кайма
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
Коментари към Патладжанени рулца с бешамел, кайма и домати