Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Необходими продукти:
- 400-450 грама картофи
- глава лук и скилидка чесън
- 1 яйце
- 50-70 грама кашкавал
- 200-250 грама пилешка кайма
- 2-3 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Сварените картофи намачкайте, добавете към тях яйцето, сол на вкус и малко брашно. Оставете пюрето да се охлажда.
През това време нарежете ситно лука и го изпържете до прозрачност. Прибавете пилешката кайма, чесъна и пържете до готовност.
Застелете дъното на тава с пергамент, който намажете с масло.
Оформете гнезда от картофеното пюре, като използвате сладкарски шприц или просто обикновена лъжица.
Напълнете ги с каймата, поръсете с кашкавала и изпечете за 25-30 минути при 180 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: deti.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, ДОМАТИ И КАПИЯ С МАСЛО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г 6853
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Сладък картоф
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Картоф
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
Коментари към Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал