Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал

Необходими продукти:
- 400-450 грама картофи
- глава лук и скилидка чесън
- 1 яйце
- 50-70 грама кашкавал
- 200-250 грама пилешка кайма
- 2-3 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Сварените картофи намачкайте, добавете към тях яйцето, сол на вкус и малко брашно. Оставете пюрето да се охлажда.
През това време нарежете ситно лука и го изпържете до прозрачност. Прибавете пилешката кайма, чесъна и пържете до готовност.
Застелете дъното на тава с пергамент, който намажете с масло.
Оформете гнезда от картофеното пюре, като използвате сладкарски шприц или просто обикновена лъжица.
Напълнете ги с каймата, поръсете с кашкавала и изпечете за 25-30 минути при 180 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: deti.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Супа от коприва с картофи
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Девет ползи от картофените обелки
- Картоф
Коментари към Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал