Гнезда от спагети с кайма и кашкавал

Необходими продукти:
- 400 грама спагети
- 400 грама кайма смес
- 1 голям морков
- 1 глава стар лук
- 2 сладки чушки (може замразени и нарязани)
- 3 супени лъжици олио
- сол, магданоз, черен пипер, копър
- 3 супени лъжици кетчуп
- 75 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Лука и чушките нарежете ситно, моркова настържете.
Сгорещете олиото и в него изпържете каймата, като разбърквате.
След това към нея добавете зеленчуците, подправете със сол и смлян черен пипер, разбъркайте и века всичко се задушава в продължение на 10 минути. Тогава сложете кетчупа, отново разбъркайте и след 1-2 минути плънката е готова.
Сварете спагетите според инструкциите, посочени върху опаковката, и с помощта на вилица оформете гнезда от тях в тава.
Във всяко сложете по 2 супени лъжици от каймата, поръсете с настърган кашкавал и ситно накълцани зелени подправки.
Поставете съда във фурната, която преди това сте сгорещили на 200 градуса.
За около 10-15 минути кашкавалът ще се разтопи и може да поднесете ястието.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Лингуини с червено цвекло, фета и орехи
- Спагети с пармезан и яйца
- Сос от сирене Бри със спагети
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Как да съхраним сготвена паста
- Запеканка от тиквички с кайма и домати
- Панирани шницели от кайма
- Пълнен лук с кайма и гъби, запечен в бекон
Коментари към Гнезда от спагети с кайма и кашкавал