Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаени чаши чедър, настърган на едро (около 150 грама) - или ползвайте и кашкавал по избор
- 1/2 чаена чаша препържен бекон, нарязан на ситно
- 2 люти чушки нарязани на ситно
- 1/2 чаена чаша сос Ранч
- 900 грама телешка кайма
- 1 чаена лъжица сол
- 2 чаени лъжици прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете бекона, настъргания кашкавал, лютата чушка и соса Ранч в купа. Приберете в хладилник, докато приготвите самите гнезда.
Каймата подправете със сол и пипер и оформете от нея големи кюфтета (около 120 грама всяко).
Сложете ги в тава и притиснете центъра им с кутийка от безалкохолно или чаша, по която да оформите купичка.
Напълнете кюфтетата със сместа с чедър и приберете в хладилник за 2 часа.
След като стегнат, изпечете на скара (с капак) или във фурната на 220 градуса, докато каймата се изпече напълно.
Кюфтетата може да използвате за хамбургер или да ги сервирате със салата или гарнитура по избор.
Източник:
tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Запеканка от кайма и гъби със сметанов сос
- Таралежчета от кайма с плънка от яйца
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Мързелива лазаня
Коментари към Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон