Макаронени гнезда с кайма и кашкавал

Необходими продукти:
- 300 грама макарони-талятели (може да използвате спагети)
- 200-300 грама кайма (най-добре смес от свинско и телешко)
- 50 грама кашкавал
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 50 милилитра олио
- сол, пипер
Начин на приготвяне:
Обелете и ситно нарежете главата лук и скилидката чесън.
Изсипете ги при каймата, подсолете, сложете черен пипер на вкус, добавете пюрето от домати и разбъркайте. Изпържете в олиото.
Междувременно направете гнезда от макароните, сложете в тенджера и залейте с вода, която трябва точно да ги покрие.
Варете ги в продължение на 5 минути.
След това извадете от водата, подредете ги в тава (покрийте дъното с алуминиево фолио), след като течността се отцеди добре.
Върху всяко сложете по 1 супена лъжица от плънката.
Отгоре - кашкавал.
И остава да изпечете за 10-12 минути във фурната, докато покритието се разтопи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Макарони с пилешко, бекон и спанак в доматен сос
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Запеканка от тиквички с кайма и домати
- Панирани шницели от кайма
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Пълнен лук с кайма и гъби, запечен в бекон
Коментари към Макаронени гнезда с кайма и кашкавал