Макаронени гнезда с кайма и кашкавал

Необходими продукти:
- 300 грама макарони-талятели (може да използвате спагети)
- 200-300 грама кайма (най-добре смес от свинско и телешко)
- 50 грама кашкавал
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 50 милилитра олио
- сол, пипер
Начин на приготвяне:
Обелете и ситно нарежете главата лук и скилидката чесън.
Изсипете ги при каймата, подсолете, сложете черен пипер на вкус, добавете пюрето от домати и разбъркайте. Изпържете в олиото.
Междувременно направете гнезда от макароните, сложете в тенджера и залейте с вода, която трябва точно да ги покрие.
Варете ги в продължение на 5 минути.
След това извадете от водата, подредете ги в тава (покрийте дъното с алуминиево фолио), след като течността се отцеди добре.
Върху всяко сложете по 1 супена лъжица от плънката.
Отгоре - кашкавал.
И остава да изпечете за 10-12 минути във фурната, докато покритието се разтопи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА модел APM002
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Двуседмична диета с паста
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Салата в паста Конкильони
- Макарони със сварени яйца, колбас и майонеза, запечени с кашкавал
- Супа "Лазаня" с чесън и пармезан
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
- Пилешки терин със зеленчуци
- Таралежчета от кайма с плънка от яйца
- Фусили с два вида сирена и мариновани домати
- Картофени прасковки
Коментари към Макаронени гнезда с кайма и кашкавал