Макаронени гнезда с кайма и кашкавал
Необходими продукти:
- 300 грама макарони-талятели (може да използвате спагети)
- 200-300 грама кайма (най-добре смес от свинско и телешко)
- 50 грама кашкавал
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 50 милилитра олио
- сол, пипер
Начин на приготвяне:
Обелете и ситно нарежете главата лук и скилидката чесън.
Изсипете ги при каймата, подсолете, сложете черен пипер на вкус, добавете пюрето от домати и разбъркайте. Изпържете в олиото.
Междувременно направете гнезда от макароните, сложете в тенджера и залейте с вода, която трябва точно да ги покрие.
Варете ги в продължение на 5 минути.
След това извадете от водата, подредете ги в тава (покрийте дъното с алуминиево фолио), след като течността се отцеди добре.
Върху всяко сложете по 1 супена лъжица от плънката.
Отгоре - кашкавал.
И остава да изпечете за 10-12 минути във фурната, докато покритието се разтопи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ЛАЙКА МОТОР ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Бутер баница с кайма
Коментари към Макаронени гнезда с кайма и кашкавал