Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макаронени гнезда с кайма и кашкавал

Макаронени гнезда с кайма и кашкавал

Макаронени гнезда с кайма и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама макарони-талятели (може да използвате спагети)
  • 200-300 грама кайма (най-добре смес от свинско и телешко)
  • 50 грама кашкавал
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 50 милилитра олио
  • сол, пипер

 кайма

Начин на приготвяне:

Обелете и ситно нарежете главата лук и скилидката чесън.

лук

Изсипете ги при каймата, подсолете, сложете черен пипер на вкус, добавете пюрето от домати и разбъркайте. Изпържете в олиото.

кайма

Междувременно направете гнезда от макароните, сложете в тенджера и залейте с вода, която трябва точно да ги покрие.

макарони

Варете ги в продължение на 5 минути.

макарони

След това извадете от водата, подредете ги в тава (покрийте дъното с алуминиево фолио), след като течността се отцеди добре.

макарони

Върху всяко сложете по 1 супена лъжица от плънката.

кайма

Отгоре - кашкавал.

кашкавал

И остава да изпечете за 10-12 минути във фурната, докато покритието се разтопи.

макарони

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиХрани и ястияЗдравни съветиСнимки