Прясно зеле, задушено с кайма и ориз

Необходими продукти:
- 500 грама кайма (най-добре смес)
- 1 килограм зеле
- 1/2 чаена чаша ориз
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 4 супени лъжици доматено пюре
- 1 чаена чаша месен или зеленчуков бульон
- подправки
Начин на приготвяне:
Морковите и лука нарежете на средни парчета, които смесете с каймата и сложете подправки по избор.
Ориза залейте с топла вода за 15 минути, след това изплакнете няколко пъти, докато течността стане прозрачна. Съединете с каймата.
Зелето накълцайте ситно, разпределете част от него по дъното на голям съд с дебели стени, върху този слой изсипете каймата с ориза и зеленчуците, най-отгоре - останалото зеле.
Доматеното пюре разредете в чаша зеленчуков или месен бульон и залейте продуктите в тенджерата с течността.
Нека ястието се приготвя на среден огън около 40 минути под капак.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ladyspecial.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Запеканка от тиквички с кайма и домати
- Панирани шницели от кайма
- Пълнен лук с кайма и гъби, запечен в бекон
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
- Зеле, брасика
Коментари към Прясно зеле, задушено с кайма и ориз