Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
Необходими продукти:
- 500 грама кайма (най-добре смес)
- 1 килограм зеле
- 1/2 чаена чаша ориз
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 4 супени лъжици доматено пюре
- 1 чаена чаша месен или зеленчуков бульон
- подправки
Начин на приготвяне:
Морковите и лука нарежете на средни парчета, които смесете с каймата и сложете подправки по избор.
Ориза залейте с топла вода за 15 минути, след това изплакнете няколко пъти, докато течността стане прозрачна. Съединете с каймата.
Зелето накълцайте ситно, разпределете част от него по дъното на голям съд с дебели стени, върху този слой изсипете каймата с ориза и зеленчуците, най-отгоре - останалото зеле.
Доматеното пюре разредете в чаша зеленчуков или месен бульон и залейте продуктите в тенджерата с течността.
Нека ястието се приготвя на среден огън около 40 минути под капак.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ladyspecial.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
МЕДИТЕРАНЕА ХИДРАТИРАЩА АНТИОКСИДАНТНА МЪГЛА ЗА ЛИЦЕ 100 мл ВМ-171
НовАЛКА ГРИЙНС саше * 30
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
НовАЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- При запек пийте зелева чорба на гладно
- Панирани шницели от кайма
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Панирано зеле
Коментари към Прясно зеле, задушено с кайма и ориз