Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
Необходими продукти:
- 500 грама кайма (най-добре смес)
- 1 килограм зеле
- 1/2 чаена чаша ориз
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 4 супени лъжици доматено пюре
- 1 чаена чаша месен или зеленчуков бульон
- подправки
Начин на приготвяне:
Морковите и лука нарежете на средни парчета, които смесете с каймата и сложете подправки по избор.
Ориза залейте с топла вода за 15 минути, след това изплакнете няколко пъти, докато течността стане прозрачна. Съединете с каймата.
Зелето накълцайте ситно, разпределете част от него по дъното на голям съд с дебели стени, върху този слой изсипете каймата с ориза и зеленчуците, най-отгоре - останалото зеле.
Доматеното пюре разредете в чаша зеленчуков или месен бульон и залейте продуктите в тенджерата с течността.
Нека ястието се приготвя на среден огън около 40 минути под капак.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ladyspecial.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОНУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Консервиране на прясно зеле с дюля, хрян и царевица
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Панирано зеле
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- Бутер баница с кайма
Коментари към Прясно зеле, задушено с кайма и ориз