Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Прясно зеле, задушено с кайма и ориз

Прясно зеле, задушено с кайма и ориз

 Прясно зеле, задушено с кайма и ориз - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама кайма (най-добре смес)
  • 1 килограм зеле
  • 1/2 чаена чаша ориз
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 4 супени лъжици доматено пюре
  • 1 чаена чаша месен или зеленчуков бульон
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Морковите и лука нарежете на средни парчета, които смесете с каймата и сложете подправки по избор.

Ориза залейте с топла вода за 15 минути, след това изплакнете няколко пъти, докато течността стане прозрачна. Съединете с каймата.

Зелето накълцайте ситно, разпределете част от него по дъното на голям съд с дебели стени, върху този слой изсипете каймата с ориза и зеленчуците, най-отгоре - останалото зеле.

Доматеното пюре разредете в чаша зеленчуков или месен бульон и залейте продуктите в тенджерата с течността.

Нека ястието се приготвя на среден огън около 40 минути под капак.


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ladyspecial.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноСнимкиБотаника