Пържено зеле с бекон, лук и чесън
Необходими продукти:
- 6 фини резенчета бекон
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 2-3 счукани скилидки чесън
- 1/2 зелка, нарязана ситно
- 1 супена лъжица зехтин
- сол, черен пипер, червен пипер
- 10 грама чесън на прах
- 5 грама лук на прах
- 1-2 моркова, обелени и нарязани
- 100 милилитра бяло вино
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте зехтина и запържете зелето. Прибавете нарязаните чесън, лук, морков и налейте виното. Задушете сместа до омекване. През това време загрейте сух тиган и изпечете бекона.
Прибавете го към сместа, подправете с чесъна, лука на прах и солта, черния и червения пипер на вкус. Налейте 100 милилитра вода и гответе ястието до редуциране на течността.
Разпределете порции и поднесете топло.
Добър апетит!
Източник: cakescottage.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пълнени люти чушки с извара в бекон
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Зеле, брасика
- Панирано зеле
- При запек пийте зелева чорба на гладно
Коментари към Пържено зеле с бекон, лук и чесън