Пържено зеле с бекон, лук и чесън

Необходими продукти:
- 6 фини резенчета бекон
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 2-3 счукани скилидки чесън
- 1/2 зелка, нарязана ситно
- 1 супена лъжица зехтин
- сол, черен пипер, червен пипер
- 10 грама чесън на прах
- 5 грама лук на прах
- 1-2 моркова, обелени и нарязани
- 100 милилитра бяло вино
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте зехтина и запържете зелето. Прибавете нарязаните чесън, лук, морков и налейте виното. Задушете сместа до омекване. През това време загрейте сух тиган и изпечете бекона.
Прибавете го към сместа, подправете с чесъна, лука на прах и солта, черния и червения пипер на вкус. Налейте 100 милилитра вода и гответе ястието до редуциране на течността.
Разпределете порции и поднесете топло.
Добър апетит!
Източник: cakescottage.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Задушено зеле с картофи
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Печено зеле с млечен сос и кашкавал
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
- Царевица на скара с бекон и масло
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пресни картофи с лук и бекон
- Прясно зеле с пилешко месо и лимони
Коментари към Пържено зеле с бекон, лук и чесън