Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Задушено зеле с картофи

Задушено зеле с картофи

Задушено зеле с картофи - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама прясно зеле
  • 4 средни картофа
  • 1/2 връзка магданоз/кориандър
  • 1 средно голяма глава стар лук
  • 1/2 скилидка чесън
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 1/3 чаена лъжица зърна черен пипер
  • 3 щипки смлян черен пипер
  • два дафинови листа
  • олио
  • сол


Начин на приготвяне:

Накълцайте зелето, сложете в тенджера и го залейте с 400 милилитра вода. Добавете 2 супени лъжици олио, зърната черен пипер, поставете съда на бавен огън, затворете с капак. Оставете да се готви в продължение на час.

Междувременно нарежете картофите и лука, изпържете ги за 15 минути в олио, подсолете и 3 минути преди да свалите от котлона, добавете към тях доматеното пюре.

Тази запръжка прибавете към зелето 15 минути преди то да бъде готово.

Малко преди да отстраните ястието от котлона, сложете дафиновия лист, черния пипер, ситно нарязания чесън, налейте 3 супени лъжици олио и подсолете на вкус.

Накрая поръсете с нарязан магданоз/кориандър.

Поднесете с кетчуп или домашен доматен сос.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ehau.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноСнимкиБотаникаАлт. медицинаИсторияЛайфстайлНовиниЛечения