Печено зеле с масло и кашкавал
Необходими продукти:
1/2 малка зелка
3-4 супени лъжици зехтин (или друго растително масло)
1/4 чаена лъжица настъргано индийско орехче
1/2 чаена лъжица едро смлени зърна горчица
сол и смлян черен пипер на вкус
масло и настърган кашкавал по желание
Начин на приготвяне:
Разрежете зелката на 3-4 части, като внимавате да не се разделят слоевете.
Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте дъното на тава с лист фолио и подредете върху него резените зеле. Напръскайте ги със зехтин, поръсете със сол, смлян черен пипер, индийско орехче и смлените зърна горчица.
Поставете в загрятата фурна за около 25-35 минути, като след 15-тата, когато зелето започне да придобива златист цвят, обърнете обратно.
Предястието трябва да се запече и вилицата да влиза свободно в резените.
Когато извадите от фурната, може да сложите по парченце масло върху всеки резен и да поръсите с настърган кашкавал, ако желаете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Зеле, брасика
- Панирано зеле
- При запек пийте зелева чорба на гладно
- Традиционна капама по бански
- Зеле
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Червено зеле
Коментари към Печено зеле с масло и кашкавал