Печено зеле с масло и кашкавал
Необходими продукти:
1/2 малка зелка
3-4 супени лъжици зехтин (или друго растително масло)
1/4 чаена лъжица настъргано индийско орехче
1/2 чаена лъжица едро смлени зърна горчица
сол и смлян черен пипер на вкус
масло и настърган кашкавал по желание
Начин на приготвяне:
Разрежете зелката на 3-4 части, като внимавате да не се разделят слоевете.

Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте дъното на тава с лист фолио и подредете върху него резените зеле. Напръскайте ги със зехтин, поръсете със сол, смлян черен пипер, индийско орехче и смлените зърна горчица.
Поставете в загрятата фурна за около 25-35 минути, като след 15-тата, когато зелето започне да придобива златист цвят, обърнете обратно.

Предястието трябва да се запече и вилицата да влиза свободно в резените.
Когато извадите от фурната, може да сложите по парченце масло върху всеки резен и да поръсите с настърган кашкавал, ако желаете.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОБИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Използвайте зелеви листа за облекчаване на симптомите на мастит
- Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Панирано зеле
- Задушено зеле с картофи
- Успокойте болното място, като наложите върху него зелев лист
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
Коментари към Печено зеле с масло и кашкавал