Печено зеле с чесън и зехтин
Необходими продукти:
- 1 малка зелка с тегло около килограм
- 2-3 скилидки чесън
- 1,5-2 супени лъжици зехтин
- 1/3 чаена лъжица смлян черен пипер
- 1 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Изберете малка зелка, която почистете от най-горния слой листа. Нарежете я на кръгли парчета с дебелина около 2-2,5 сантиметра.

Подредете резените в подмазана със зехтин тава (може да покриете дъното на съда с лист пергамент, но и него намазнете).
Разпределете ситно нарязаните скилидки чесън върху зелето.

Намажете повърхността на зеленчуковите кръгчета със зехтин.

Поръсете със сол и смлян черен пипер. По желание използвайте любими билки, кимион...

Изпечете във фурната, предварително загрята до 180 градуса.
След около 40-50 минути (точното време зависи от вашата фурна и от степента, до която предпочитате да се запече зелето) може да поднесете.

По време на термичната обработка, може да обърнете от другата страна, за да се получи равномерно покритие.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- При запек пийте зелева чорба на гладно
- Задушено зеле с кайма и картофи
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Използвайте зелеви листа за облекчаване на симптомите на мастит
- Зеле, брасика
- Пълнено зеле
- Традиционна капама по бански
Коментари към Печено зеле с чесън и зехтин
БОЖЕСТВЕНО!!!