Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печено зеле с чесън и зехтин

Печено зеле с чесън и зехтин

Печено зеле с чесън и зехтин - изображение

Необходими продукти:

  • 1 малка зелка с тегло около килограм
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1,5-2 супени лъжици зехтин
  • 1/3 чаена лъжица смлян черен пипер
  • 1 чаена лъжица сол

 

Начин на приготвяне:

Изберете малка зелка, която почистете от най-горния слой листа. Нарежете я на кръгли парчета с дебелина около 2-2,5 сантиметра.

зеле

Подредете резените в подмазана със зехтин тава (може да покриете дъното на съда с лист пергамент, но и него намазнете).

Разпределете ситно нарязаните скилидки чесън върху зелето.

чесън

Намажете повърхността на зеленчуковите кръгчета със зехтин.

зехтин

Поръсете със сол и смлян черен пипер. По желание използвайте любими билки, кимион...

подправки

Изпечете във фурната, предварително загрята до 180 градуса.

След около 40-50 минути (точното време зависи от вашата фурна и от степента, до която предпочитате да се запече зелето) може да поднесете.

зеле

По време на термичната обработка, може да обърнете от другата страна, за да се получи равномерно покритие.

 

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХрани и ястияРецептиДиетиЛюбопитноСнимкиБотаника