Печено зеле с чесън и зехтин

Необходими продукти:
- 1 малка зелка с тегло около килограм
- 2-3 скилидки чесън
- 1,5-2 супени лъжици зехтин
- 1/3 чаена лъжица смлян черен пипер
- 1 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Изберете малка зелка, която почистете от най-горния слой листа. Нарежете я на кръгли парчета с дебелина около 2-2,5 сантиметра.
Подредете резените в подмазана със зехтин тава (може да покриете дъното на съда с лист пергамент, но и него намазнете).
Разпределете ситно нарязаните скилидки чесън върху зелето.
Намажете повърхността на зеленчуковите кръгчета със зехтин.
Поръсете със сол и смлян черен пипер. По желание използвайте любими билки, кимион...
Изпечете във фурната, предварително загрята до 180 градуса.
След около 40-50 минути (точното време зависи от вашата фурна и от степента, до която предпочитате да се запече зелето) може да поднесете.
По време на термичната обработка, може да обърнете от другата страна, за да се получи равномерно покритие.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Използвайте зелеви листа за облекчаване на симптомите на мастит
- При запек пийте зелева чорба на гладно
- Задушено зеле с картофи
- Омлет с прясно зеле
- Пържено зеле с бекон, лук и чесън
- Панирано зеле
- Печено зеле с млечен сос и кашкавал
- Отървете се от белите петна по кожата със сок от прясно зеле
Коментари към Печено зеле с чесън и зехтин
БОЖЕСТВЕНО!!!