Мързеливи сарми с прясно зеле
Необходими продукти:
500 грама прясно зеле
500 грама кайма
2/3 чаша ориз
250 грама сметана
2 с. л. доматено пюре
2 яйца
1 глава лук
сол
0,5 - 1 ч. л. захар
подправки по ваш избор
брашно за панировка
олио за пържене
магданоз, копър
Начин на приготвяне:
Сварете ориза (за разлика от обикновените сарми, при тези той служи за "връзка"). Смелете зелето с помощта на кухненски робот, нека стане с размер на оризово зърно (или накълцайте на много ситно). Смесете ориза, зелето, каймата, яйцата, нарязания лук, подправките (може да използвате такива, каквито слагате на кюфтета, например). Оформете сарми от сместа, оваляйте в брашно и изпържете в нагорещено олио до образуването на златиста коричка (може да не са напълно готови). След това ги поставете в тава.
Направете сос от сметаната, доматеното пюре и вода (не по-малко от 500 мл), посолете, сложете малко захар. Разбийте всичко и добавете нарязан на ситно копър.
Залейте сармите със соса и сложете във фурната до готовност. Знак, че ястието е готово е сгъстяването на соса, което се случва след около 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОМЕДИТЕРАНЕА ХИДРАТИРАЩА АНТИОКСИДАНТНА МЪГЛА ЗА ЛИЦЕ 100 мл ВМ-171
НовАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Консервиране на прясно зеле с дюля, хрян и царевица
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Панирано зеле
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- Зеле, брасика
- Използвайте зелеви листа за облекчаване на симптомите на мастит
Коментари към Мързеливи сарми с прясно зеле