Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Спаначени сарми с пилешко и моцарела

Спаначени сарми с пилешко и моцарела

от 20 март 2014г.
Спаначени сарми с пилешко и моцарела - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

2 връзки спанак (колкото по-големи са листата, толкова по-бързо ще приготвите сармите)

200 грама пилешка (или смесена) кайма/може да използвате и гъби

100 грама ориз

1 голяма глава лук

1 среден морков

1/2 месеста чушка

малко сметана

100 грама моцарела

олио

дафинов лист

сол, черен пипер и други подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте добре листата спанак и махнете стъблата. След това попарете листата във вряща вода, но внимавайте, защото те трябва да останат нежни, затова не ги дръжте прекалено дълго в нея.

Нарежете лука на ситно и го изпържете в олио на среден огън. Когато стане прозрачен, към него добавете настъргания морков и нарязаната на малки кубчета чушка. Пържете, докато зеленчуците омекнат, след което добавете каймата, а няколко минути по-късно и суровия ориз, измит предварително под течаща вода. Сложете сол и пипер на вкус, оставете плънката да се приготвя още 5 - 10 минути, изключете котлона и нека изстине.

И идва най-неприятната работа за повечето домакини - "свиването" на сармите :). Това става по стандартния начин. Готовите подреждайте в подходящ съд, на чието дъно може да сложите стъблата на спанака, които отстранихте в началото. Дафиновия лист сложете върху готовите сарми, добавете ароматни подправки или билки, ако желаете. Залейте всичко с гореща вода, която трябва да стига до половината на последния слой сарми.

Варят се на тих огън до готовност (около 15 минути, след като водата кипне). Тогава сложете няколко лъжици сметана, настърганото сирене и поставете съда във фурната за 7 - 10 минути при 180 градуса.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Пилешки джобчета с плънка от моцарела и спанак и лимонов ориз Пилешки джобчета с плънка от моцарела и спанак и лимонов ориз
  • Салата от домати и спанак с бекон и препечен хляб Салата от домати и спанак с бекон и препечен хляб
  • Салата от пилешко с царевица и гъби Салата от пилешко с царевица и гъби
  • Сиренова супа с пилешко и гъби Сиренова супа с пилешко и гъби
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
5.60лв.

ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
2.30лв.

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
86.30лв.

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г

Коментари към Спаначени сарми с пилешко и моцарела

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Спаначени сарми с пилешко и моцарела
    www.framar.bg 
    на 04 July 2025 в 18:10
    Коментирайте "Спаначени сарми с пилешко и моцарела"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
  • Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
  • Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Лимоново пиле с масло и чесън
  • Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
  • Пържени пилешки трътки с подправки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Трансглутаминаза – идеалното лепило за месо

преди 119 дни, 20 часа и 32 мин.

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

преди 2037 дни, 5 часа и 53 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 6 часа и 11 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 7 дни, 2 часа и 21 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 8 дни, 19 часа и 2 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 21 дни, 1 час и 54 мин.
Всички

АНКЕТА

Какво би задържало младите лекари в България?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

от 21 март 2025г. Прочети повече
Спанак Спанак

Спанак

от 16 апр 2024г. Прочети повече
Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица) Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

от 22 фев 2024г. Прочети повече
Консумирате ли месо? Консумирате ли месо?

Консумирате ли месо?

от 26 юли 2016г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛЮКСЕОЛ МАСКА КЕРАТИН 200мл 337871

ЛЮКСЕОЛ МАСКА УКРЕПВАЩА 200мл 335570

ЛЮКСЕОЛ МАСКА П/В КОСОПАД 200мл 337222

КСИЛОМЕТАЗОЛИН капки за нос, разтвор 0.1 % 10 мл

СИНГУЛАР таблетки за дъвчене 4 мг * 28

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДЖАРДИНС таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 14:11:26

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 12:06:50

РУПАФИН таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 11:45:22

МИЛГАММА N капсули * 100 WORWAG PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 11:45:06

ПРЕСТАРИУМ таблетки 5 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 11:44:45
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival