Супа от грах с пилешко и картофи
Необходими продукти:
300 грама натрошен сух грах
2,5 литра вода
500 грама пилешко месо по ваш избор
2 картофа
1 морков
1 глава лук
дафинов лист
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото на парчета, сложете в тенджера, налейте вода и поставете на котлона. Нека месото се вари в продължение на час, след което добавете граха (предварително накиснат за една нощ във вода) оставете на огъня за още толкова време. Когато то изтече, прибавете обелените и нарязани на кубчета картофи, а 10 минути преди да бъдат напълно готови - настърганите морков и лук. В края на варенето подсолете и сложете дафиновия лист.
Поръсете супата с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: xcook.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовГАНЧЕВ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как и колко да варим различните видове месо
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Супа от грах с пилешко и картофи