Супа от грах
Необходими продукти:
2 чаши грах
3-4 картофа
1 глава лук
1 с. л. олио (за запържване на лука)
магданоз, сол и пипер - на вкус
За юфката:
1/2 чаша брашно
3 лъжички олио
1 лъжичка вода
малко сол
Начин на приготвяне:
Залейте граха със студена вода от предната вечер и го оставете да набъбне.
Пригответе юфката, смесвайки продуктите за нея и оставете полученото тесто за 1 час да втаса. След това го разточете тънко, нека изсъхне и го нарежете на ивици. Сложете ги във фурната, за да се изсушат напълно.
Варете набъбналия грах до полуготовност и без да отцеждате водата добавете запържения лук, картофите, нарязани на кубчета, юфката. Подправете с черен пипер и сол и варете, докато всички продукти не бъдат готови.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовГАНЧЕВ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Супа от грах