Супа от леща с грах, нахут и чесън
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша червена леща
1 морков
2 супени лъжици грах
2 скилидки чесън
1/2 чаена лъжица смлян червен пипер
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
1,5 литра пилешки бульон
1 глава лук
1 чаена чаша нахут (сварен или от консерва)
2 супени лъжици нарязан зелен фасул
10 чери домата
2 дафинови листа
1/2 чаена лъжица смлян кимион
Начин на приготвяне:
Обелете моркова и лука, нарежете ги на кубчета и изпържете за няколко минути в малко
нагорещено олио, сложете червения пипер, кимиона и черния пипер.
Бланширайте доматите и ги прибавете към останалите зеленчуци, сложете ситно нарязания чесън, запържете за няколко минути, докато доматите омекнат.
Налейте пилешкия бульон в отделен съд. Когато кипне, в него изсипете зеленчуците, лещата, дафиновите листа и нека всичко се вари около 10 минути.
Следва сварения нахут.
Отделете няколко малко от супата и пасирайте, след което върнете обратно в тенджерата.
Подсолете на вкус, прибавете граха и зеления фасул и оставете супата да се вари още няколко минути (до пълната готовност на всички продукти).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С БРОКОЛИ 190 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Грахово брашно
Коментари към Супа от леща с грах, нахут и чесън