Супа от леща с грах, нахут и чесън
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша червена леща
1 морков
2 супени лъжици грах
2 скилидки чесън
1/2 чаена лъжица смлян червен пипер
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
1,5 литра пилешки бульон
1 глава лук
1 чаена чаша нахут (сварен или от консерва)
2 супени лъжици нарязан зелен фасул
10 чери домата
2 дафинови листа
1/2 чаена лъжица смлян кимион
Начин на приготвяне:
Обелете моркова и лука, нарежете ги на кубчета и изпържете за няколко минути в малко
нагорещено олио, сложете червения пипер, кимиона и черния пипер.

Бланширайте доматите и ги прибавете към останалите зеленчуци, сложете ситно нарязания чесън, запържете за няколко минути, докато доматите омекнат.
Налейте пилешкия бульон в отделен съд. Когато кипне, в него изсипете зеленчуците, лещата, дафиновите листа и нека всичко се вари около 10 минути.


Следва сварения нахут.

Отделете няколко малко от супата и пасирайте, след което върнете обратно в тенджерата.


Подсолете на вкус, прибавете граха и зеления фасул и оставете супата да се вари още няколко минути (до пълната готовност на всички продукти).


Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Как да сварим правилно лещата
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Морковена крем супа с френска леща
- Грах
Коментари към Супа от леща с грах, нахут и чесън