Пикантна яхния от леща и нахут
Необходими продукти:
- 400 грама нахут от консерва
- 200 грама сварена предварително леща
- 2 супени лъжици доматена паста
- 100 милилитра доматен сок
- 10 грама захар
- сол и черен пипер според вкуса ви
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер
- 1 глава стар лук, наситнена
- 2-3 пресни люти чушки
- олио за запръжка
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Прецедете лещата и нахута от водата и оставете настрана. В тенджера загрейте мазнина и запържете ситно нарязания лук, пресни люти чушки и добавете варивата. Подправете ястието с доматения сок, пастата, захарта, за да не киселее и солта, черния и червения пипер.
Разбъркайте, налейте около 100 милилитра вода и оставете ястието да къкри на тих огън, докато течността се редуцира. Разпределете порции и поднесете яхнията топла, гарнирана с нарязан пресен магданоз и люти чушки.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.contentednesscooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Яхния с коприва и леща
- Аквафаба – приготвяне, приложение и полезни вещества на натуралния заместител на яйца
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Веган майонеза от нахут
Коментари към Пикантна яхния от леща и нахут