Пикантна яхния от леща и нахут

Необходими продукти:
- 400 грама нахут от консерва
- 200 грама сварена предварително леща
- 2 супени лъжици доматена паста
- 100 милилитра доматен сок
- 10 грама захар
- сол и черен пипер според вкуса ви
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер
- 1 глава стар лук, наситнена
- 2-3 пресни люти чушки
- олио за запръжка
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Прецедете лещата и нахута от водата и оставете настрана. В тенджера загрейте мазнина и запържете ситно нарязания лук, пресни люти чушки и добавете варивата. Подправете ястието с доматения сок, пастата, захарта, за да не киселее и солта, черния и червения пипер.
Разбъркайте, налейте около 100 милилитра вода и оставете ястието да къкри на тих огън, докато течността се редуцира. Разпределете порции и поднесете яхнията топла, гарнирана с нарязан пресен магданоз и люти чушки.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.contentednesscooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Как да сварим правилно лещата
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Топла салата от печен нахут, кейл и сушени домати
- Нахут с доматен сос и зеленчуци (Чоле)
- Пълнен патладжан с нахут, домат и чесън
- Пролетна салата от спанак с киноа и нахут
Коментари към Пикантна яхния от леща и нахут