Пикантна яхния от леща и нахут

Необходими продукти:
- 400 грама нахут от консерва
- 200 грама сварена предварително леща
- 2 супени лъжици доматена паста
- 100 милилитра доматен сок
- 10 грама захар
- сол и черен пипер според вкуса ви
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер
- 1 глава стар лук, наситнена
- 2-3 пресни люти чушки
- олио за запръжка
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Прецедете лещата и нахута от водата и оставете настрана. В тенджера загрейте мазнина и запържете ситно нарязания лук, пресни люти чушки и добавете варивата. Подправете ястието с доматения сок, пастата, захарта, за да не киселее и солта, черния и червения пипер.
Разбъркайте, налейте около 100 милилитра вода и оставете ястието да къкри на тих огън, докато течността се редуцира. Разпределете порции и поднесете яхнията топла, гарнирана с нарязан пресен магданоз и люти чушки.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.contentednesscooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Палачинки от нахут с лук и сушени домати
- Леща яхния с целина и картофи
- Бонбони от нахут с орехи, мед и канела
- Нахут с чесън и маслини
- Морковена салата с нахут и таханов дресинг
- Пилешко с нахут и ориз
- Здравословен веган дип с нахут
- Зимна супа от червена леща и бекон
Коментари към Пикантна яхния от леща и нахут