Къри с червена леща, нахут и спанак
Необходими продукти:
- 250 грама червена леща
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 скилидка чесън, намачкана
- 3 супени лъжици къри паста
- 1 консерва от 400 грама нахут, отцеден
- 1 консерва от 400 грама кокосово мляко
- 200 грама спанак
- сокът на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Изплакнете и отцедете лещата.
В тенджера загрейте зехтина и изпържете лука, докато омекне. Добавете чесъна и след минута сложете къри пастата. След още 1 минута добавете лещата и нахута.
Сипете кокосовото мляко и напълнете съда с вода.
Оставете да се вари за 30 минути, до готовност на лещата.
Накрая сложете спанака. Подправете с лимонов сок, сол и пипер.
Сервирайте с плоски арабски питки.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Леща
- Веган майонеза от нахут
- Яхния от сладки картофи и червена леща
Коментари към Къри с червена леща, нахут и спанак